6 augustus 2017 by admin

Eerste keer rijles bij de rijschool in Leiden

Het is dan eindelijk zover, je mag rijlessen gaan volgen! Als je hier al een tijdje naar uitkijkt, dan is het natuurlijk super spannend om voor de eerste keer achter het stuur te mogen kruipen. Een rijschool is een bedrijf waar je de lessen kunt volgen. De instructeur is bevoegd door het CBR om de lessen te mogen geven en de auto is voorzien van extra pedalen aan de kant van de bijrijder. Zo kan hij of zei je alles leren over autorijden, terwijl er ook kan worden ingegrepen als het echt noodzakelijk is. Je eerste rijles is super spannend, want je gaat dan voor de eerste keer de openbare weg op met de auto. Zo is er bijvoorbeeld Rijschool Taktiek die veel ervaring heeft in diverse steden in Nederland.

Eerste keer achter het stuur

Als je nog nooit hebt gereden in een auto (en dat heb jij niet, want het mag helemaal niet) dan zal de instructeur je wat uitleggen over de bediening van de auto. Er zijn rijscholen die les geven met een automaat, maar in de meeste gevallen zal het gaan om een auto met handbak. Je hebt dan dus een koppeling, een versnellingspook en moet helemaal zelf schakelen. Het bedienen van de auto kan soms best een beetje lastig zijn.

Maar het is zeker te doen. Je zult er even aan moeten wennen. Iedere auto is ook anders, maar als je een tijdje het rijbewijs hebt zal je dit vanzelf aanvoelen. Het wordt dan als het ware een tweede natuur voor je. De eerste rijles zal best wel spannend zijn maar de instructeur zal je altijd helpen als het mis gaat. Omdat de pedalen ook aan zijn of haar kant aanwezig zijn, is het mogelijk om deze hulp te bieden. Als je nog niet weet hoe het werkt zal het ook haarfijn worden uitgelegd aan je en zul je eens gaan oefenen op bijvoorbeeld een verlaten bedrijventerrein.