12 februari 2022 by admin

Hoe kun je een 100% gratis voice overs vinden? 5 tips!

Wie een gratis voice-over zoekt, heeft in Nederland verschillende opties. We nemen enkele creatieve opties met je door, om te zien waar je voice overs kunt laten inspreken zonder dat het een hap uit je budget kost. En geloof ons; er zijn echt opties om een redelijke bedrijfsfilm stem te vinden zonder dat je eerst dure voice-over tarieven moet betalen.

Tip 1. Voiceover forums

Via een voiceover forum vind je stemmen die beginnen met stemacteren en met elkaar bediscussiëren waar je het beste voice-over werk kunt vinden. Maar nu komt het mooiste, je kunt op een forum natuurlijk een oproepje plaatsen wie een gratis voice-over kan inspreken, in ruil voor bijvoorbeeld een leuke goodie of bos bloemen. Misschien leest een beginnende stem dit, en je hebt een gratis voice actor te pakken!

Tip 2. Vraag iemand met een mooie voice-over stem

Op ieder bedrijf zitten ze wel: mensen met een mooie voice-over stem. Dan is het zaak er werk van te maken! Laat deze ‘mooie stem’ even wat leuke YouTube voorbeelden horen zodat hij of zij kan oefenen met voice-over teksten inspreken. Zodra dit goed genoeg is heb jij een gratis voice-over, mooi he.

Tip 3. Nederlandse voice overs voor wervingvideo’s zoeken

Wervingsvideo’s zijn de laatste tijd niet meer weg te denken uit het bedrijfsfilm. Maar hoe maak je een goede wervingsvideo met voice-over? Het is makkelijker dan je denkt. Koop een redelijke voice-over microfoon, installeer goede voice-over software en zet een voice-over stem op. Dan klinkt het al meteen redelijk professioneel en zal je wervingsvideo meteen beter klinken. Denk ook aan een goede mix, dus niet teveel lage tonen en niet teveel hoge tonen.

Tip 4. Neem je voice-over microfoon overal mee naartoe

Wie gratis stemmen wil, zal er ook wat moeite voor moeten doen. Zorg daarom dat je altijd en overal je voice-over microfoon in de aanslag hebt. Leg hem standaard in de auto. Hoor je een mooie voice, boem – meteen opnemen! Trouwens, de auto klinkt vaak ook al goed qua dynamiek, waardoor je meteen een gratis voice booth hebt. Wat een geweldige tip.