11 juni 2021 by admin

Leuke trend: explainer video’s 

Je ziet ze steeds vaker terugkomen in de echte wereld; de zogenaamde explainer video’s. In dit bericht willen we het hier eens over hebben. Want wat zijn dit eigenlijk voor video’s en wat kun je er als bedrijf mee? Lees snel verder. 

De naam zegt eigenlijk al best wel veel, in een explainer video wordt namelijk uitleg gegeven. Deze uitleg kan over een bepaald product of dienst gaan, maar ook over een procedure. Laten we eens een aantal voorbeelden noemen, dat spreekt toch wat meer tot de verbeelding. 

Uitleg over product

Wanneer een bedrijf een nieuw product heeft gelanceerd, dan is het logisch dat hier wat uitleg bij moet komen. In de promotie kan middels een explainer video uitleg gegeven worden over het product. Wat kun je er bijvoorbeeld mee? Hoe moet je het in elkaar zetten? In een animatievideo gemaakt met motion design kan dit duidelijk naar voren komen. 

Naast uitleg over een specifiek product, kan er natuurlijk ook uitleg worden gegeven over een proces. Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt die boodschappen ook thuis bezorgd. In een video (meestal met een animatie duidelijk gemaakt) kan worden getoond hoe het precies werkt. In de video wordt bijvoorbeeld uitgelegd dat de boodschappen tot aan de keuken worden gebracht en dat de kosten enkel middels een pinbetaling kunnen worden voldaan. In een leuke en korte animatievideo kunnen mensen dit gehele proces dan bekijken op de website van de supermarkt. Zo is alles direct duidelijk. 

Processen binnen bedrijf uitleggen 

Natuurlijk zijn er voor explainer video’s ook nog andere mogelijkheden. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen om een video op te nemen met een animatie waarin de procedure voor de brandveiligheid binnen het bedrijf wordt uitgelegd. Als er bepaalde incidenten zijn, weten werknemer hoe ze hiermee om moeten gaan. Ook voor de communicatie binnen het bedrijf kan dit natuurlijk erg handig zijn.