29 juni 2020 by admin

Nieuw dak plaatsen door een professioneel bedrijf

Wanneer uw platte dak aan vervanging toe is, dan wordt dit meestal gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. Deze bedrijven doen vaak niets anders dan het plaatsen van dakbekleding op daken. Het is voor u als consument natuurlijk belangrijk dat u een goed product afgeleverd krijgt tegen de beste prijs.

Wat veel mensen dan ook doen is het benaderen van een aantal dakbedrijven bijvoorbeeld in zodat ze een vergelijking kunnen maken. Voor sommige mensen is de prijs doorslaggevend, maar wij willen vandaag even de tijd nemen hier wat meer over te vertellen. Want wat zijn een paar honderd euro verspreid over 25 jaar? Dat is de tijd dat een bitumen dak gemiddeld mee zal gaan.

Eerst kijken naar het dak, dan een offerte

dak vervangenHet dak moet vervangen worden en daar komen de vaklui vaak eerst voor langs. Er wordt een afspraak gemaakt en gekeken naar de verschillende opties die er zijn en hoeveel dak er precies bekleed moet worden. Ook wordt gekeken of de bitumen over de huidige laag aangebracht kan worden, of dat de oude laag eerst verwijderd moet worden. In veel gevallen kan het over de oude laag heen, maar wanneer dit niet het geval is zal dit extra kosten met zich meebrengen. Ook zal een inschatting gemaakt worden van het aantal manuren dat nodig is om het dak opnieuw te beleggen met bitumen. In veel gevallen wordt overigens gekozen voor bitumen, het is namelijk de meest voordelige optie. Een ander materiaal dat EPDM heet, kan ook gebruikt worden in bepaalde gevallen. Dit materiaal heeft een langere levensduur, maar is tevens duurder in de aanschaf. Het is een overweging die gemaakt moet worden door de eigenaar van de woning.

Als meerdere bedrijven langsgekomen zijn bij uw woning, dan kunt u een vergelijking gaan maken. Natuurlijk speelt de prijs voor veel mensen een rol, maar andere zaken kunnen ook belangrijk zijn. Misschien is de goedkoopste optie wel een bedrijf dat pas begonnen is. Dit zou de kwaliteit van het werk kunnen beïnvloeden. U kunt ook voor een ervaren bedrijf zoals Dakwerken kiezen. Daarnaast brengt het afnemen van een recent opgestart bedrijf ook andere potentiële problemen met zich mee, wat als het bedrijf failliet gaat? Heeft u dan nog garantie op de werkzaamheden? Allemaal zaken om rekening mee te houden tijdens het vergelijken van de diverse offertes die u kunt opvragen bij dergelijke bedrijven.