16 september 2016 by admin

Spoedzending een zeer geschikte klus voor een koeriersdienst

Ondernemers zoals u hebben het vaak behoorlijk druk gedurende de week. Nieuwe opdrachten binnenhalen, personeel aansturen en de administratie op orde hebben. Er zijn binnen een bedrijf vaak bepaalde klanten die erg belangrijk zijn, waar u wellicht een goede band mee hebt. Bij een spoed opdracht kan het zijn dat u daarvoor de capaciteit niet heeft.

Neem als voorbeeld een bedrijf dat onderdelen levert aan de auto branche. Als alle mensen al op pad zijn die dag maar een onderdeel moet snel bij een belangrijke klant zijn, dan kan een Amsterdam koerier hierbij helpen. Deze bedrijven kunnen snel schakelen en direct vertrekken naar de klant. Dat geeft een stukje extra flexibiliteit, zodat die belangrijke klant toch snel bediend kan worden. Zo staat uw bedrijf er goed op!

Sommige koeriers kunnen ook gekoelde transport verzorgen

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten bedrijven die soms een spoed zending naar een belangrijke klant moeten verzenden. Dat is logisch. Sommige bedrijven werken echter vooral met gekoelde zendingen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven in de voedingsmiddelen industrie of andere sectoren waar er vooral gekoeld verzonden moet worden. Sommige koeriersdiensten hebben ook een wagen die gekoelde goederen kan verzenden. Dit maakt het extra interessant voor deze bedrijfstakken, want ook kan zo deze sector bediend worden.

Lange termijn relatie opbouwen met een koeriersdienst

Een koeriersdienst kan natuurlijk een belangrijke rol spelen in een bedrijf. Een goede partner vinden die regelmatig wat zendingen kan doen is natuurlijk interessant. Het is dan ook belangrijk om een goede relatie met zo’n koeriersdienst op te bouwen, zo kan er snel geschakeld worden als 1 van uw klanten snel een levering nodig heeft en het reguliere personeel hier geen tijd voor heeft.

Koeriers zijn zelf ook altijd op zoek naar lange termijn relaties met bedrijven zodat er zoveel mogelijk business gerealiseerd kan worden voor bestaande klanten. Bij het rondkijken naar koeriers is het zeker belangrijk dat de prijs goed is, maar punctualiteit is misschien nog wel belangrijker. Een koeriersdienst is immers een verlenging van uw dienstverlening naar uw klanten toe.