1 december 2015 by admin

Start jij op tijd met leren voor je theorie examen?

Als je rijlessen aan het volgen bent, dan is dat een leuke tijd. Erg spannend is het voor veel jongeren. Je gaat voor het eerst achter het stuur zitten en wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs in je bezit krijgen.

rijschool Den HaagMisschien doe je zelfs wel een spoedcursus om de zaken nog meer te kunnen versnellen. Een belangrijk onderdeel van je rijbewijs halen is het theorie examen. Lessen bijvoorbeeld bij een rijschool Den Haag kan helpen, maar je theorie is minstens zo belangrijk. Veel jongeren zien hier tegenop, want er moet natuurlijk wel goed voor geleerd worden.

Op tijd starten

Het is belangrijk dat je wel op tijd start. Je kunt zonder de theorie namelijk niet afrijden. Ook is het belangrijk om te realiseren dat het theorie certificaat beperkt houdbaar is. Je dient binnen 1,5 jaar na het slagen je rijbewijs te behalen. Dat lijkt erg lang, maar als je even een jaartje stopt met lessen (het gebeurd regelmatig) dan kan het snel verlopen. Blijf daarom in de gaten houden wanneer je af moet rijden. Vaak lukt dit prima binnen de termijn.

Eerst theorie halen? Of..

Je kunt ervoor kiezen om eerst je theorie examen te gaan halen, voordat je gaat rijlessen. Dit heeft wel enkele voordelen. Je kent alle theorie al en de lessen kunnen gefocust zijn op de techniek en het besturen van de auto. Dit kan schelen. Ook is het een mogelijkheid om te beginnen met leren tijdens de lessen. Voor sommige mensen is dat juist weer een goed idee. Tijdens het lessen leer je ook de theorie en deze combinatie kan goed werken.

 

Als je niet precies weet wanneer het beste is voor jou om te starten met leren, dan kun je dit ook rustig eens overleggen met je instructeur. Jullie kunnen overleggen wat je al weet over autorijden en er kan een inschatting gemaakt worden voor het beste moment om te starten. Diverse rijscholen bieden ook de mogelijkheid om een cursus te volgen. Je gaat dan enkele dagen of avonden op les bij de rijschool om de theorie te leren. Dit kan prettig zijn voor sommige mensen. Ook zelf leren kan voor andere mensen weer prettig zijn. Niemand leert op dezelfde manier.