28 juni 2017 by admin

Waarom de goedkoopste rijscholen niet altijd de beste keuze zijn

Voor mensen die hun rijlessen moeten gaan volgen op weg naar het rijbewijs halen is het enorm verleidelijk om de goedkoopste autorijschool Utrecht te kiezen.

Hier hoef je immers minder voor een rijles te betalen en zal de rijopleiding dan ook minder gaan kosten. Dit is althans de gedachtegang en die is natuurlijk best wel logisch. Toch klopt de redenering niet helemaal. Een goedkope rijschool is namelijk niet altijd de beste keuze.

Niet alleen omdat je hier vaak rijlessen van een mindere kwaliteit krijgt maar ook omdat je soms hier toch meer geld kwijt bent voordat je je rijbewijs hebt weten te halen. Hier zijn meerdere redenen voor.

Betere lessen is sneller rijbewijs halen

autorijlessenAls je de rijlessen bij een rijschool vergelijkt met de wiskunde lessen op school. Dan weet je vast wel dat een goede leraar je een wiskundige formule in één keer goed uit kan leggen waardoor je deze meteen begrijpt en toe kan passen.

Een slechte leraar kan je echter dezelfde formule tien lessen achter elkaar heel ingewikkeld uitleggen waarna je het nog steeds niet snapt. Dit gaat ook op voor een rijinstructeur die je moet leren autorijden. Een goede leraar kan je tijdens de rijlessen veel sneller het auto rijden leren. Het gevolg is dat je sneller je rijbewijs kunt halen met minder rijlessen. Uiteindelijk ben je hier dus goedkoper uit.

Niet voor niks goedkope rijlessen aanbieden

Wat je ook goed moet begrijpen is dat de goedkoopste rijschool de rijlessen niet voor niks zo goedkoop aanbiedt. Van de economie lessen op school weet je dat vraag en aanbod de prijs van iets bepaald. De reden dat de eigenaar van een rijschool de prijs zo laag maakt komt waarschijnlijk omdat zij weinig te doen hebben.

Dit kan betekenen dat vorige leerlingen van de instructeur hun vrienden de autorijschool niet aanbevelen. Misschien hebben zij hier wel een slechte ervaring gehad. Soms is het echter ook een nieuwe rijschool die nog weinig mond op mond reclame kan hebben omdat zij weinig leerlingen hebben opgeleid. Het is aan jou om dit uit te zoeken en een weloverwogen keuze te maken.