8 december 2021 by admin

Wie bereik je met adverteren in Elsevier (EW)?

Overweeg jij om te adverteren in Elsevier (EW Magazine)? In dit artikel vertellen wij je hier meer over. Allereerst ken je EW Magazine misschien beter onder de naam Elsevier Weekblad, de vroegere naam. EW schrijf over zaken als politiek, financien, wetenschap, cultuur en natuurlijk economie. En is het grootste opinieplatform van Nederland.

Een groot deel van de artikelen gaat dan ook over Nederland, echter heeft Elsevier altijd een plekje voor buitenlands nieuws en dan met name Amerika.

Bereik Elsevier

Iedere week bereikt Elsevier bijna een kwart miljoen lezers met het EW magazine. Het merk bestaat echter uit veel meer dan alleen het magazine, naast het magazine organiseert Elsevier evenementen, stuur nieuwsbrieven uit, onderhoudt een goed bezochte website en heeft natuurlijk diverse social media kanalen met een groot aantal volgers.

Of dat nog niet genoeg is behoren ook podcasts tot het portfolio en publiceren ze jaarlijks onderzoeken over onder andere beste klinieken, gemeenten en scholen.

Hoeveel kost adverteren in Elsevier?

Net als bij andere print media heeft vooral het formaat wat je kiest een grote invloed op de prijs. Hoe groter het formaat, hoe hoger de kosten. Ter indicatie: gemiddeld kost een halve pagina in Elsevier zo’n €6.000, een hele pagina ongeveer €9.000 en 2 pagina’s ruim €18.000.

Online adverteren EW Magazine

Het is ook mogelijk om op andere kanalen te adverteren, bijvoorbeeld de website. Iedere online campagne is maatwerk, om deze reden kunnen wij geen goede indicatie geven van de kosten.

Elsevier doelgroep

Het grootste deel van de doelgroep is man en boven de 30 jaar oud, zij komen veelal uit een hoge welstandsklasse. Bijna 50.000 van de wekelijkse lezers zijn zakelijke beslissers, behoort de zakelijke beslisser tot jouw doelgroep? Dan is adverteren in Elsevier zeker het overwegen waard.

Voordelen adverteren print media

Nu steeds meer online gebeurd vergeten bedrijven soms dat ook adverteren in print nog tot de mogelijkheden behoort. Zonde, want print kent vele voordelen. Zo worden print advertenties met meer aandacht gelezen dan online advertenties. Ook wekken print advertenties meer vertrouwen dan online advertertenties. Wat vervolgens een positieve invloed heeft op het conversieratio. Wij zien een rooskleurige toekomst voor dit type reclame, zeker nu consumenten steeds minder respons geven op digitale marketing.